Vanaf 2023 maakt Albert onderdeel uit van Kwinkslag Creative Agency.
Albert is enthousiast, creatief en betrokken.
Gewapend met zijn camera vertelt hij grote en kleine verhalen. Van registraties tot promotievideo’s, van bedrijfsfilms tot trouwfilms. Als er iets centraal staat in het werk van Albert dan is het wel de mens in beweging. Albert filmt op dynamische wijze en wil mensen spontaan laten stralen voor de camera. 
Korte biografie
Albert Hidding studeerde Kunsten, Cultuur en Media aan de Rijksuniversiteit Groningen en sloot zijn opleiding af met de master Film Studies aan de Universiteit van Amsterdam. 
Vanaf 2012 werkte Albert als freelance videograaf in Noord-Nederland maar was daarnaast ook werkzaam als communicatieadviseur. Albert werkte voor particulieren en culturele organisaties, zoals Museum De Buitenplaats in Eelde, Musemhuis Groningen, kunstencentrum VRIJDAG en de culturele talkshow Stand van Stad. Albert deed daarnaast productieleiding, beeldredactie, PR en communicatie voor verschillende organisaties, zoals het Groninger Forum, het Noorderpoort College en Platform GRAS. 
Vanaf 2017 richt Albert zich hoofdzakelijk op videoproductie onder de naam alberthidding. In dit verband werkte hij steeds vaker met verschillende creatieve freelancers samen. In 2023 was Albert één van de initatiefnemers van Kwinkslag Creative Agency, een nieuw creatief collectief uit Groningen. 
Back to Top