Albert is enthousiast. 
Albert is creatief.  
Albert is ondernemend. 
Gewapend met mijn camera vertel ik grote en kleine verhalen. Van registraties tot promotievideo’s, van bedrijfsfilms tot bruiloftvideo’s. Ik wil ideeën vormgeven, sferen tastbaar maken en mensen laten stralen.
Korte biografie
Albert Hidding studeerde Kunsten, Cultuur en Media aan de Rijksuniversiteit Groningen en sloot zijn opleiding af met de master Film Studies aan de Universiteit van Amsterdam. 
Vanaf 2012 werkte Albert als cultureel ondernemer in Noord-Nederland. Met zijn bedrijf Six Pool Productions verzorgde Albert fotografie en videoproductie voor particulieren en culturele organisaties, zoals Museum De Buitenplaats in Eelde, Musemhuis Groningen, kunstencentrum VRIJDAG en de culturele talkshow Stand van Stad. Albert deed daarnaast productieleiding, beeldredactie, PR en communicatie voor verschillende organisaties, zoals het Groninger Forum, het Noorderpoort College en Platform GRAS. Vanaf 2014 werkte Albert bij Tinten Welzijnsgroep als communicatiemedewerker met een specialisatie op het gebied van fotografie en video.
Vanaf 2017 richt Albert zich hoofdzakelijk op videoproductie onder de naam alberthidding. Albert is als cameraman en editor onderdeel van animatie- en filmstudio Creative Monkey.

Back to Top